jueves, 20 de octubre de 2016

EL SISTEMA SOLAR

Durant aquestes setmanes hem treballat el Sistema Solar amb una estructura del treball cooperatiu: el grup d'experts. Els alumnes han mostrat una gran implicacióamb el tema i amb els companys.
A continuació explicam breument la tècnica i adjuntem algunes fotografies del resultat final del tema.

Els Equips d'experts, el trencaclosques
El Trencaclosques intenta posar els alumnes en una situació d'interdependència extrema, tot creant les condicions necessàries perquè el treball de cada membre de l'equip sigui absolutament imprescindible per tal que la resta dels integrants pugui completar la seva tasca.
En síntesi, consisteix en els següents passos:
1. Formació dels equips de treball i organització de la feina
El grup classe es divideix en equips de base , heterogenis, de 4 o 5 membres cadascun. Cadascun dels integrants de l'equip es responsabilitza de l'estudi d'una part de la informació del tema que estan estudiant conjuntament tots els equips. 
2. Feina individual/Feina en grup
Cada membre de l'equip prepara la seva part a partir de la informació que ell ha pogut buscar. Després compartirà les seves troballes amb altres companys que han de fer la mateixa feina. S'intercanvien la informació, resolen dubtes, aprofundeixen en el coneixement, fan esquemes o mapes conceptuals..., és a dir, s'especialitzen en el seu subtema.
3. Feina en grup cooperatiu
Després cada un d'ells torna al seu equip de base i es responsabilitza d'explicar als altres la part que ell ha preparat al seu equip d'experts. D'aquesta ma­ nera tots es necessiten i es troben obligats a cooperar, perquè cada un té només una part de la informació total, una peça del «trencaclosques» i els companys d'equip tenen les altres peces, totes imprescindibles per culminar amb èxit la tasca proposada: l'aprenentatge d'un tema objecte d'estudi prèviament fragmentat.

*Clica la imatge per veure les fotos

No hay comentarios:

Publicar un comentario